2014. július 12., szombat

Frijoles - Panamai babfőzelék

Szóval, ha panamai konyha, akkor az elsők között illik említeni a vörös babfőzeléket ami íz világban eltér a jól ismert magyar babfőzeléktől. Szinte minden nap fogyasztják húsok  mellé megspékelve párolt rizzsel. Természetesen nem csak Panamában szeretik, igaz ez egész Latin - Amerikára.
Egy brazil barátom elmondása szerint az Ő családjukban minden nap fogyasztják. Hát nem véletlenül eléggé elvannak hízva az itteniek, de erről majd egy másik nap írok :)

A recept:

45 dkb vörös bab (egy éjszakára vízbe áztatjuk)
Kuktában 20 percig főzzük a babot.
Egy másik lábosba teszünk sertés húst: szalonna, bacon, füstölt hús. (mindegyikből 20-20-20 dkg)
(valaki tesz bele babérlevelet és paradicsomot is de ez ízlés kérdése) 
Körülbelül 10 percig pirítjuk olajon, hozzáadunk 2 gerezd fokhagymát, 1 kisebb hagymát és sót.
Utána összeöntjük a babbal és tovább főzzük. Ha minden megpuhult a levét pürésítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése