2014. július 12., szombat

"Panamai" tökfőzelék

Ma egy különleges receptet osztok meg veletek, mindazoknak akik Magyarországon élnek de most főleg azoknak akik Latin-Amerikában tengetik hétköznapjaikat. Bár ha valaki fogyó kúrázik, akkor érdemes tovább olvasni, mert bizony ebből a növényből és zablisztes tejfölös habarással a végeredmény ugyanaz mint a szimpla megszokott tökfőzelék. Itt nem létezik az a tök amit otthon töknek mondanánk. Jó ideig nem is ettünk itt tökfőzit, mind az a napig míg fel nem fedeztük a chayotet! A chayote egy kúszónövény általában a trópusokon termesztik, mert olcsó és kalória szegény. Csinálnak belőle desszertet is de most mi főzelékre fogjuk felhasználni.

Tehát a hozzávalók
:
- 4db chayote
- 1db vörös hagyma
- kapor
- tejföl
- kis zabliszt
- oliva olaj
- só
- citromlé


A Chayotét meghámozzuk, majd lereszeljük. Utána Oliva olajon pirítunk vöröshagymát majd rátesszük a chayotét és a kaprot. Kis vizet öntünk alá, sózzuk és citromlevelet facsarunk bele ízlés szerint majd főzzük míg puha nem lesz. A végén tejfölös habarással sűrítem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése