2015. április 26., vasárnap

Panamai utazás avagy nyaralás


Ez a kis bejegyzés azoknak a szerencsés flótásoknak íródik akik csak egy rövidebb időt szeretnének eltölteni Panamában. Szeretnék nekik, nektek néhány jó tanácsot adni. Azt hiszem, ha egy Latin- amerikai nyalásra szánod el magad nem árt előtte jól körbe nézni a neten és infókat begyűjteni az adott helyről. Nos ha erre az országra esett a választásod mindenképp nyálazd, át a cikkeimet hisz ott írok a látnivalókról. Aztán van itt egy oldal ami a látnivalókat szedi össze, igaz spanyolul de a java benne van. (Google :visitpanama)És ha azon kívül még kíváncsi vagy egyéb dolgokra, akkor dobj nekem egy üzit és meglátjuk mit tehetünk érdekedben :)
Első pont: Oltások! Az igazság az, hogy semmilyen járvány nincs errefele mégha a a kedves magyar hatóságok ezzel is riogatnak titeket. Ez mind nem igaz!! Persze ha a csótányokkal játszol és pocsolya vizet iszol, nos ebben az esetben nem vállalom a felelősséget ;) Az egyetlen értékelhető oltás a hepa, de ez szerintem hasznos lehet bárhova is mész.
Kettes pont: A repcsiút! A legolcsóbb jegyek általában a Condornál szoktak lenni de nem ritka, hogy a Klm- nél is jól tudsz foglalni, olyan 180 ezer forinttól is akár. Ez főleg a tavaszi időszakra jellemző. Az út minden esetben sajnos elég hosszú, érdemes lélekben erre felkészülni és ha nagyon parás vagy vegyél magadhoz egy üveg rumot az útra.
Hármas pont: Mikor? A legjobb időszak a nyári évszak, azaz fordítva mint otthon. Itt két évszak van azaz száraz és esős. A száraz évszakban állandóan süt a nap, az esősben majdnem állandóan...hahaha Tehát a legjobb időpont, na jó nem húzom tovább az időt decembertől egész májusig körülbelül, de ez persze ingadozhat. A klíma változás ide is betette már a lábát.
Négyes pont: Veszélyes? Nos igen is meg nem is. Nem árt ha nyitva tartod a szemed és vannak negyedek ahova nem érdemes bemenni. Ilyen például San Migelito vagy San Fernando, tudom ezek így nem sokat mondanak. De ha itt vagytok, akkor informálódjatok a szállodánál vagy az utcán a helyiektől, hogy hova nem érdemes ellátogatni mert lehet táska nélkül távoztok. De nem ritka akár egy fegyveres támadás se, ha este merészkedetek taxit fogni az utcán. Senkit nem akarok megrémiszteni, itt is vannak szabályok amiket én már ismerek de te mint turista jobb ha óvatos vagy!
Azt hiszem a legértékesebb információkat összeszedtem Panamáról, remélem segítettem, hogy jobbá tegyem az utadat!
Bocas Del Toro

Ez nem csak egy szobor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése